Nogomet
382

Edin Cocalić: Ponosan sam ako smo osvajanjem trofeja uspjeli obradovati navijače

Piše: D. B.
Edin Cocalić, lijevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edin Cocalić, lijevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što su u finalu Kirin kupa savladali Japan rezultatom 2:1, reprezentativci BiH su osvojili prvi trofej u historiji. Defanzivac našeg tima Edin Cocalić je u izjavi za portal Klix.ba je prenio atmosferu iz Osake.

Kombinovani sastav reprezentacije BiH je pokazao svoj kvalitet i zasluženo osvojio Kirin kup.

"Drago mi je što smo osvojili trofej, posebno jer to od nas niko nije očekivao. Nije bilo lako, ali smo u ovih desetak dana pokazali da smo prava ekipa. Žrtvovali smo se jedan za drugog, a na kraju smo nagrađeni trofejem", izjavio je Cocalić.

Dance su Zmajevi eliminisali u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca, a onda su u finalu dobili domaćine Japance 2:1.

"Bilo je teško, Japanci su niski, brzi, dobri tehnički, a teren nakvašen i također brz. Konstantno su vršili pritisak, ali smo mi ispunili sve ono što smo dogovarali proteklih dana. Ekipa je većim dijelom utakmice radila odličan posao", rekao je bh. reprezentativac.

Iako se radi o prijateljskom trofeju, on je značajan jer je prvi za naš državni tim,

"Neki misle da je ovaj turnir beznačajan jer je prijateljski, ali je poseban osjećaj predstavljati svoju državu i ovojiti trofej. Ponosan sam ako smo uspjeli obradovati naše navijače", kazao je Cocalić.

Naredni cilj Zmajeva je plasman na Svjetsko prvenstvo, a Kirin kup je pokazao da možemo računati na nove i mlade igrače.

"Najvažnije je da reprezentacija ima širi izbor igrača, da se proširio spisak od 23 igrača. Momci u svakom momentu mogu pomoći. Bitno je da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, bez obzira ko će igrati", završio je Cocalić.