Nogomet
14

Kosorić za Klix.ba: Novi igrači se žele dokazati u reprezentaciji, motiva protiv Danske neće nedostajati

Piše: D. B.
Aleksandar Kosorić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH se nalazi u Japanu gdje će nastupiti na Kirin kupu. U polufinalu će naši Zmajevi igrati protiv Danske, a prema riječima debitanta u našem državnom timu, kapitena FK Željezničar Aleksandra Kosorića, Zmajevi imaju visoke ambicije.

Nakon poraza u prijateljskoj utakmici protiv Španije u St. Gallenu rezultatom 3:1, reprezentacija BiH je otputovala u Japan na Kirin kup, gdje će u petak igrati protiv Danske na stadionu Toyota u Aichiju.

"Sve je super. Imali smo duži put pa je bilo potrebno vrijeme da se oporavimo. Uslovi su fenomenalni, već smo trenirali na stadionu Toyota na kojem ćemo igrati utakmicu protiv Danske. Teren je fantastično pripremljen, a tribine primaju 45.000 gledatelja. Prema najavama, bit će ispunjen do posljednjeg mjesta", izjavio je Kosorić.

Naš tim je doživio nekoliko izmjena, a priliku za dokazivanje dobili su neki mlađi igrači, kao i nogometaši iz Premijer lie BiH.

"Raspoloženje je dobro uprkos porazu, evidentno je da su igrači umorni nakon naporne sezone. Ekipa je nešto drugačija jer pojedini igrači nisu mogli doputovati u Japan zbog povreda i nekih privatnih razloga. Ipak, ovo je ekipa koja ima želju da se dokaže, motiva neće nedostajati", rekao je kapiten Plavih.

Miroslav Stevanović, Zvonimir Kožulj i Aleksandar Kosorić
Miroslav Stevanović, Zvonimir Kožulj i Aleksandar Kosorić

On očekuje tešku utakmicu protiv Danske, ali ističe da naš tim želi osvojiti pomenuti kup.

"Cilj je da odigramo što bolje i osvojimo Kirin kup. Danci su ozbiljna ekipa, došli su u jakom sastavu. Mimoišli smo se u terminu treninga, vidjeli smo da su svi doputovali, što pokazuje da ozbiljno shvataju ovu utakmicu. Naši igrači koji su prvi put u reprezentaciji namjeravaju dati sve od sebe i nametnuti se selektoru", kazao je Kosorić.

Zadovoljstvo pozivom u državni tim nije krio.

"Prije svega, izuzetno sam sretan što sam pozvan u reprezentaciju. Dat ću sve od sebe da opravdam poziv, dobro odigram i zahvalim se selektoru", završio je Kosorić.