Nogomet
584

Kosorić i Stevanović među Zmajevima na Kirin kupu

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prvotimci FK Željezničar Aleksandar Kosorić i Miroslav Stevanović našli su se na spisku selektora nogometne reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića za nastup na Kirin kupu u Japanu.

Dvadesetdevetogodišnji Kosorić je ponajbolji stoper u Premijer ligi BiH i kapiten je FK Željezničar, a bio je i član mlade reprezentacije BiH.

Njegov saigrač Miroslav Stevanović povratnik je u reprezentaciju BiH. Dvadesetpetogodišnji krilni nogometaš je prošao mlade selekcije našeg državnog tima, a za seniore je skupio 10 nastupa i postigao jedan gol.

Prvi poziv u A reprezentaciju dobio je 2011. godine uoči drge utakmice protiv Bjelorusije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a debitovao je u prijateljskoj utakmici protiv Irske u Dublinu 26. maja 2012. godine. Asistenciju i gol je upisao 15. augusta 2012. godine protiv Velsa. Igrao je i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Selektor Baždarević na Kosorića i Stevanovića računa za nastup Zmajeva na Kirin kupu u Japanu, koji se održava od 3. do 8. juna. Zmajevi u polufinalu igraju protiv Danske 3. juna na stadionu Toyota u Aichu.

Od igrača iz Premijer lige BiH koji će biti dio reprezentacije na Kirin kupu su golman Zrinjskog Goran Karačić, veznjak Slobode Amer Ordagić, kapiten Sarajeva Haris Duljević i još neki.