Nogomet
26

Safet Sušić: Idemo na šest bodova protiv Slovaka

Piše: Edin Isanović
Safet Sušić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Selektor BiH Safet Sušić je danas novinarima rekao kako u dvomeču protiv Slovaka u septembru ide na dvije pobjede i osvajanje maksimalnih šest bodova.

Posao selektoru Sušiću i njegovim igračima bit će donekle otežan zbog povrede pouzdanog stopera Ervina Zukanovića, koji mora mirovati naredne tri sedmice zbog povrede trbušnog mišića.

Pape je rekao kako mu je žao što se Zukanović povrijedio jer igra dobro za klub i reprezentaciju i bio je u najužoj konkurenciji za početnih 11 protiv Slovaka.

"Ipak, na njegovoj poziciji imamo još nekoliko igrača koji mogu odgovoriti zadatku, a to su Bičakčić, Pandža i Šunjić. Važno je da nemamo suspendovanih igrača. Ohrabruje me to što napadači igraju dobro", rekao je Sušić.

Očigledno je da Sušić u narednim, ključnim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ne želi praviti nikakve kalkulacije. Svjestan je činjenice da se put na SP odlučuje u Zenici i Žilini.

"Mi protiv svih protivnika igramo ofanzivno i idemo na pobjedu u oba meča. Bio bih zadovoljan kada bismo osvojili maksimalnih šest bodova", rekao je Sušić.

Prva utakmica protiv Slovačke igra se 6 septembra u Zenici, a druga u Žilini četiri dana kasnije.