Nogomet
2

Sadiku: Zadovoljan sam probom u Njemačkoj, ostalo je da se dogovore Freiburg i Sarajevo

Piše: N. Kustura
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Mladi defanzivac FK Sarajevo i kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rijad Sadiku boravio je na probi u njemačkom Freiburgu.

Sadiku je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio da je ostavio dobar utisak te da je i sam zadovoljan odrađenom probom.

"Freiburg je izvrsno organizovan klub sa jakom Akademijom i to je presudilo u mojoj odluci da boravim nekoliko dana u njemačkom klubu. Dopada mi se njihov način rada, koji je koncipiran znatno više na fizičkoj spremi. Od igrača se očekuje da brzo donose ispravne odluke i sasvim je nova dimenzija fudbala u odnosu na područje Balkana", počinje razgovor Sadiku za Klix.ba.

Očekuje se da će ovaj mladi defanzivac potpisati ugovor sa ekipom koja se nalazi na osmom mjestu Bundeslige.

"Što se tiče angažmana mogu reći da sam se nakon isteka probnog perioda vratio u Sarajevo i svakodnevno ispunjavam svoje obaveze u Akademiji. Radujem se predstojećim utakmicama Akademije, a sve dalje u vezi transfera je između Sarajeva i Freiburga", rekao nam je Sadiku, koji je istakao da mu želja prije svega debi za Bordo klub, a da želi i sanja da zaigra u ligama petice.

Sadiku je mišljenja da Akademiji FK Sarajevo igra najbolji fudbal u omladinskoj ligi BiH.

"U Akademiji FK Sarajevo imamo izvrsne uslove za rad, kvalitetne trenere i sve ono što je potrebno da bilježimo dobre rezultate i kvalitetno napredujemo. Lično sam doživio najveći napredak u svojoj karijeri u protekle dvije godine kako sam član Akademije FK Sarajevo i nadam se da će ova sezona biti trofejna za nas, poput prethodne dvije", rekao je Sadiku te se dotakao i Elitnog kruga kvalifikacija za kadetsko Evropsko prvenstvo, koje je na rasporedu krajem marta.

"Kao kapiten reprezentativne selekcije mogu reći da ćemo dati sve od sebe na ovim utakmicama i nadamo se plasmanu na Euro", završava razgovor ovaj stameni defanzivac pred kojim je svijetla budućnost.