Kvalifikacije za Euro
0

Rusija i Irska bez golova

Sarajevo-x.com
Reprezentacije Rusije i Irske odigrale su 0-0 u Moskvi u kvalifikacijskom ogledu za Europsko prvenstvo u grupi B. Domaćini su propustili mnoštvo šansi za pobjedu.

Jako je teško objasniti kako je Irska, s izrazito naglašenom defenzivnom orijentacijom, uspjela sačuvati svoju mrežu netaknutom, s obzirom na sijaset prilika koje su imali Šemsov, Aršavin, Žirkov, Zirianov i ostali ruski reprezentativci.

No, Shay Given je branio u velikoj formi, irski odbrambeni igrači su također odradili lavovski dio posla. Ponekad su i doslovno s gol-crte spašavali svoj gol i uspjeli su do kraja izdržati sve nalete nadahnute, ali vrlo neefikasne ruske reprezentacije.

Rusija je svejedno zadržala vodstvo na ljestvici sa 17 bodova, dok je Irska druga s dva boda manje. No, Slovačka, koja ima utakmicu manje, može pobjedom u Žilini protiv Armenije kasnije u utorak dostići Rusiju i prestići Irsku.

Kvalifikacije za Euro, grupa B:

Rusija – Irska 0-0 Makedonija – Andora (20.00) Slovačka – Armenija (20-15)

Redeoslijed: 1. Rusija 17 (8), 2. Irska 15 (8), 3. Slovačka 14 (7), 4. Armenija 11 (7), 5. Makedonija 4 (7, 6. Andora 0 (7)