Kvalifikacije za EP
0

Remi Belgije, poraz Makedonije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Belgije remizirali su protiv Azerbejdžana u kvalifikacijama za Euro 2012. godine.

Odigravši 1-1 u gostima kod Azerbejdžana, Belgija je uveliko kompromitirala izglede da zauzme drugo mjesto u grupi A koje bi ih odvelo u dodatne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Belgija je povela preko Timmyja Simonsa u 55. minuti utakmice, ali je domaće navijače, samo četiri minute prije isteka 90., razveselio Rauf Alijev pogotkom za 1-1. Rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao, a ovim je rezultatom domaćin upisao tek četvrti bod u kvalifikacijama. Belgija je još uvijek trenutno druga reprezentacija grupe A, sa dva boda više od trećeplasirane Turske, ali i dvije utakmice više.

Prva je uvjerljivo Njemačka koja bi pobjedom protiv Austrije osigurala nastup na Euru iduće godine.

Makedonija je s minimalnih 1-0 poražena od Rusije, a strijelac jedinog pogotka bio je Igor Semšov u 51. minuti utakmice. Makedonija se nalazi na petom mjestu grupe B, te ovim porazom više nema ni matematičkih izgleda za plasman na Euro 2012. Grupu B predvodi upravo Rusija s tri boda više od Irske i Slovačke, ali i s utakmicom više.

Kvalifikacije za Euro 2012, rezultati:

Grupa A:

Azerbejdžan - Belgija 1-1 (Alijev 86 / Simons 55) Turska - Kazahstan (kasnije)

Njemačka - Austrija (kasnije)

Grupa B:

Andorra - Armenija 0-3 (Pizzelli 35, Ghazarjan 75, Mitarjan 90+1) Rusija - Makedonija 1-0 (Semšov 51) Irska - Slovačka (kasnije)