Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne bi ti dao 100m za njeg ni da ima 19 godina, bajernova je politika samo kupovati igrace po Bundesligi i time ujedno oslabiti protivnika i doci do titule
RM, Barsa, MU, CHelsea,Arsenal,Juventus i ostali ne kupuju igrace iz svoje lige? O cemu pricas.. drugo oni ne kradu nikoga, vec pitaju za igraca ako su zainteresovani, a igrac ne mora izabrati Bayern, jer ako ga trazi Bayern sigurno da vrijedi nesto i da su drugi veci klubovi takodje pokazali interes za tog igraca, na igracu je da odabere...gluposti pricas..bundesligaski klubovi su uglavnom finansijski dosta stabilni,pa i ne moraju prodavati igrace ako nece bas...
Serator i nemampojma, sve ste rekli. Prvom - pogledaj Borussia Dortmund sta radi. Svake sezone "krade" igrace pa i ove. Vec su kupili 5 igraca iz Bundeslige (Werder 2x, Mainz, Augsburg, E. Frakfurt) Drugom - Bayern je od sezone 2011/12 pa sve do prosle igrao svako polufinale i dva put finale + dvije sezone zaredom su pokradeni protiv real madrid. Gluposti pricate a nemate pojma ;)
ko te pita sta bi dao, ne bi CR7 igrao u mrskom klubu kao sto je Bayern Uzas!
Pa da, švabo je to. Teški su kad treba platiti, a prevariće državu i sakriti milione u vezi poreza kao Henes :)
kupio bi bajern,da ima para,pola dortmunda su kupili,sad poskupljalo i šipak. .
zato ti i jesi gdje jesi, a juve igra finala i td...
@ReufReuf Gdje je? Bayern igrao 1/2 finale ove godine. Od 2010. Igrali tri finala, jedno osvojili. A Juve?
sve ti je jasno kad su saihamidzica uzeli kao sportskog direktora, Samo da se ne plati, cirkus. nema jarane ni rezultata u evropskim takmicenjima do dajnjeg
Pa ti da možeš kako da ti igrači igraju za kikiriki, najbolje bi bilo. njemačka posla, Samo da se ne uloži, zato vas nigdje s fudbaom nema
Ovdje neki spominju da ce Juve vratiti pare od dresova? haha. Pa jel ih oni šiju ili Adidas? Čitajte malo o tome kome i koliko ide od prodaje dresova.
dresove prodaje adidas, a juve naplati od adidasa kao sponorski ugovor. sad imas konekciju, ako juve popularan, vise dobije od sponzora
@ReufReuf Juve sa adidasom ima ugovor po kojem godisnje dobija odredjenu svotu novca koja veze nema sa prodajom dresova. A direktno od prodaje jednog dresa Ronalda, Juveu ide izmedju 10-20%.
Jedini klub koji zna da posluje od ovih vecih..njihovi dugovi su zanemarljivi u odnosu na ostale..klub vode bivsi fudbaleri koji razumiju fudbal, a ne biznismeni kao druge ...i covjek je u pravu PSG, MC su krivi za ove astronomske transfere, i RM donekle..ali ovi prednjace..ali takva prica se ne svidja fanovima tih klubova..
pogledaj malo na tranfermarktu, ko je najvise investirao, manu presisao sve a niko ih ne spominje...zasto, zato sto ih vode zidovi, a ove arapi
Rummenigge place jer je Bundesliga totalno propala, prosle sezone bila samo 6. liga u Europi. Nema tu vise kvalitete osim kod Bayerna, mada i oni nisu vise medju najboljima. Tuzno sta se dogodilo s Bundesligom. Realno, cak i francuska liga je sad jaca od Bundeslige.
Ccccc, stvarno nerazumijete Bayern ni Bundesligu. Nedo bog da oni obore 50+1% regulaciju vlasnistva kluba. Onda bi citava europa se drmala.
Ovaj bi da muze igrača 10-15 godina
Ma ko tebe pita kriminalac jedan
To je Bayernova politika. Jednostavno ne samo da ne zele dati velike novce za igrace, nego ne zele velike zvijezde u timu. Nikad nisu ni imali ta neka zvucnija imena. Sto ne znaci da nisu bili uspjesni. Moze se reci da su bili i vise nego uspjesni ako uzmemo u obzir koliko malo ulazu u igrace.
Zar to ne bi trebao biti cilj svakog kluba? Malo trositi, a praviti uspjehe..i konstantno biti u vrhu..nego svake godine 200miliona potrositi i opet nista..
@unbekanntbl I ja mislim isto. Kod Bayerna se desila smjena generacija pa su losi dvije godine. Ali Bayern je osvojio Ligu prvaka bez Ronalda, Mesija...I vjerujem da bi ponovili uspjeh samo da ne dodje Pep i uništi sve.
"Ne treba divljati s novcem da bi se osvojila Liga prvaka. Pogledajte Real Madrid: osvojili su sve što su mogli osvojiti, a zadnjih godina nisu ništa potrošili na pojačanja" Real je prvi počeo da troši enormne svote novca na pojačanja. Real je prvi platio 100m za Ronalda. Real je kupovao prosječne igrače (James Rodrigues) za 85 miliona. Real je trošio dok City i PSG nisu imali za kifle.
ne kontas ti neke stvari, fudbal je biznis, niko ne igra za pehar, jedino glupi navijaci posmartraju tako, podpomognuti novinarima. fudbal se igra za pare.
Ronaldo i da ne igra jednu jedinu utakmicu vec se isplatio prodavajuci samo dresove... i pokazuje se kao odlican marketinski potez i reklama za juventus