Prvi čovjek Bayerna
24

Rummenigge: Za Ronalda nikada ne bih dao 100 miliona eura jer ima 33 godine

Klix.ba
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA-EFE)
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kazao je da nikada ne bi platio 100 miliona eura za Cristiana Ronalda iz razloga što Portugalac ima 33 godine, a također je rekao da su Manchester City i PSG krivi za prenapuhane cijene nogometaša.

Rummenigge je kazao da ga je iznenadila odluka Juventusa da plati toliko novca za igrača koji ima 33 godine, te je dodao da on kao predsjednik Bayerna nikada ne bi platio toliko novca.

"Iz njihovog ugla gledanja, sigurno da taj transfer ima smisla, ali moram priznati da me iznenadila takva odluka Andreae Agnelija. Nogomet u Italiji je u posljednje vrijeme izgubio tlo pod nogama, a mi (Bayern), nikada ne bi platili toliko novca za igrača koji ima 33 godine", rekao je Rummenigge.

Predsjednik Bayerna također je "okrivio" PSG i Manchester City za prenapuhane cijene igrača.

"Manchester City i PSG su krivi što su cijene igrača prenapuhane. Ne treba divljati s novcem da bi se osvojila Liga prvaka. Pogledajte Real Madrid: osvojili su sve što su mogli osvojiti, a zadnjih godina nisu ništa potrošili na pojačanja", smatra Rummenigge.

Bayern bi u ovom prijelaznom roku mogao ostati bez Jeroma Boatenga i Artura Vidala, dok je trener Bavaraca Niko Kovač na pitanje o sudbini Roberta Lewandowskog istakao da od njegovog odlaska sigurno neće biti ništa.