Stabilnost najbitnija
314

Rummenigge: Ne bih mogao mirno spavati da Bayern ima dugove kao Barcelona

K. H.
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA-EFE)
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA-EFE)
Generalni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kaže da se iznenadio kada je pročitao podatke o dugovanju Barcelone te da on ne bi mogao zaspati da je takva situacija u njemačkom klubu.

Ovaj 65-godišnjak kaže da nije mogao vjerovati kada je vidio koliki je Barcelonin dug i da on i njegove kolege u Bayernu ne bi mogli mirno spavati da je slična situacija kod njih.

"Čitao sam o Barceloninim dugovima dok sam doručkovao i skoro sam se zagrcnuo. Da Bayern ima taj dug, ne bih mogao mirno spavati", rekao je Rummenigge pa nastavio:

"Ipak, mislim da se ništa neće desiti po tom pitanju jer klub poput Barcelone neće potonuti zbog ogromne vrijednosti koju ima za Kataloniju. U svakom slučaju, duboko žalim što se klubovi mogu zadužiti na ovaj način."

Dalje, rekao je da on i njegove kolege iz Bayerna pokušavaju uvijek biti uzor drugim klubovima, što je i logično jer je riječ o najvećem njemačkom i jednom od najvećih svjetskih klubova, a kako kaže, posebno to pokušavaju u vrijeme kada mnogi klubovi ne isplaćuju plate svojim igračima.

"Mi u Bayernu pokušavamo biti uzorni, posebno ako uzmemo u obzir šta se događa u Barceloni, ili Italiji gdje se plate više ne isplaćuju. Ovdje težimo sportskom uspjehu s jedne strane i ekonomskoj stabilnosti s druge strane", rekao je Rummenigge.