Nogomet
17

Rudi Garcia zvanično potpisao za Marseille, gradi se tim koji napada Ligu prvaka

Klix.ba
Edin Džeko, Rudi Garcia, Francesco Totti i Mohamed Salah (Foto: EPA)
Edin Džeko, Rudi Garcia, Francesco Totti i Mohamed Salah (Foto: EPA)
Olympique Marseille je potvrdio dolazak Rudija Garcije na mjesto trenera ovog kluba. Garcia je na klupi zamijenio Francka Passija koji je ekipu predvodio u 16 utakmica u svim takmičenjima.

Posljednji angažman Garcia je imao u Romi koju je napustio u januaru ove godine, a ovaj klub je vodio u 118 utakmica u svim takmičenjima. Prethodno je radio u Lilleu s kojim je osvojio francusko prvenstvo i kup 2011. godine.

Ovo je prva akvizicija novog vlasnika Marseillea Franka McCourta koji je najavio dovođenje velikih imena u ovaj klub.

"Kada sam se sreo sa Garcijom, on je odmah kazao da želi osvojiti Ligu prvaka i odmah sam znao da je to pravi čovjek za trenera Marseillea", kazao je McCourt.

Predsjednik kluba Jacques-Henri Eyraud također biranim riječima govori o Garciji te napominje da je ovaj trener prvi potez u novom projektu kluba.

"Projekat 'OM šampion' počeo je u ponedjeljak, a dolazak Garcije je prvi potez", kazao je Eyraud.

Marseille je trenutno 12. tim na tabeli Ligue 1 i ima 12 bodova. Mjesto koje vodi u play off za Ligu prvaka (3.) udaljeno je sedam bodova i zauzima ga Monaco, dok je Nice na prvom mjestu sa 23 boda.

Interesantno, Garcia i njegovi pomoćnici tek su danas raskinuli ugovor sa Romom iako je 13. januara dobio otkaz. Naime, on je zbog jednostranog raskida ugovora primao platu do pronalaska novog angažmana.