Nogomet
0

Rooney pijan tumarao gradom u 5.30 ujutro

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: The Sun)
Wayne Rooney (Foto: The Sun)
The Sun je u ponedjeljak objavio ekskluzivne fotografije Waynea Rooneyja kako u pola šest ujutro u nedjelju puši, urinira i naglas pjeva s prijateljima usred Manchestera.

U društvu prijatelja pjevao je navijačke pjesme, a s njim je bila i njegova supruga Coleen, koja ga je prijekim pogledom čekala da uđe u taksi nakon cjelonoćnog tuluma.

U noćnom je klubu u centru grada Rooney bio zvijezda plesnog podija, pogonjen votkom čija flaša košta 250 funti, a koju su za njegov stol naručivali njegovi prijatelji.

Očigledno žestoki subotnji noćni izlazak svakako će preispitati menadžer nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji je svog glavnog napadača kanio odmarati tokom nedjeljnog dvoboja engleskog superkupa (Community Shield), koji će United igrati protiv Chelseaja na Wembleyju. Nakon fotografija koje su osvanule u novinama, Rooney bi za kaznu ipak mogao biti naknadano ubačen u kadar.

Najmanje što će se dogoditi lekcija je neiživljenom nogometašu, koji je usred pregovora s Fergusonom glede potpisivanja novog četverogodišnjeg ugovora i povišice koja bi dosegla rekordnih 140.000 sedmične plate. Dok klub grca u dugovima, a klupsko se vodstvo nadljudskim naporima trudi namaknuti novac od novih sponzora, Rooneyjevo ponašanje razbjesnilo je, piše Sun, sve u Unitedu.