Nogomet
0

Rooney odbio ponudu Cityja, izvinio se i pobjegao u Dubai

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney (Foto: AP)
Najplaćeniji nogometaš svijeta Wayne Rooney pobjegao je nakon što je potpisao novi ugovor s Manchester Unitedom u Ujedinjene Arapske Emirate.

Engleski reprezentativac se upravo na svoj 25. rođendan sklonio u luksuzni hotel Burj Al Arab, poznatiji kao Arapsko jedro, u kojem noćenje košta od 1.200 funti naviše.

Rooney,povrijeđenog skočnog zgloba, zbog čega će propustiti sljedećih 20-ak dana takmičarskog nogometa, poveo je suprugu Coleen na petodnevni odmor. Jednogodišnjeg sina Kaija par je ostavio kod Coleeninih roditelja.

U petak je Rooney potpisao novi petogodišnji ugovor s Unitedom vrijedan 250.000 funti sedmične plate, odnosno 65 miliona funti kroz petogodišnje razdoblje. Osim astronomske plate, vlasnici su mu obećali da će uložiti novac u jačanje tima, navodno 50 miliona funti već za januarski prijelazni rok, piše The Sun.

Sir Alex Ferguson otkrio je da se njegov najbolji igrač iz prošle sezone izvinio zbog javno izrečenih prijetnji o napuštanju kluba.

"Izvinio se meni i saigračima, a izvinit će se i navijačima. Vrlo je važno da to učini, jer nas je njegov postupak sve povrijedio", rekao je nakon svega škotski menadžer.

Daily Mirror objavio je pak da je u cijelom tom procesu Rooney odbio još bolju ponudu Cityja, koja bi mu za istih pet dolazećih godina donijela 20 miliona funti više. Bili su mu spremni iz gradskog rivala platiti 75 miliona funti za pet godina vjernosti (15 po godini), te uz to i jednokratnu nagradu od 10 miliona funti za pristanak na promjenu sredine.

Ispada da je Rooney odbio sedmičnu platu od čak 288.000 funti. Podatak je to koji će ga opet učiniti omiljenim pred Unitedovim navijačima.

U Cityju uopće nisu zabrinuti zbog odbijenice. News of the World donosi izjavu jednoga njihovog dužnosnika koji tvrdi: "Nema veze što nismo uspjeli ovoga puta. Jednog ćemo dana dovesti Rooneyja, kao i Torresa."