Borili se u Afganistanu
8

Ronaldovi tjelohranitelji u velikim problemima zbog ilegalnog rada za Portugalca

H. H.
Jedan od braće Ramalheiro (desno) uz Cristiana Ronalda (Foto: News Licensing)
Jedan od braće Ramalheiro (desno) uz Cristiana Ronalda (Foto: News Licensing)
Protiv dvojice tjelohranitelja Cristiana Ronalda (36), Sergia i Jorgea Ramalheira pokrenuta je istraga zbog optužbi za rad na crno, prenijeli su portugalski mediji.
Ronalda i njegovu porodicu štite blizanci koji su služili kao vojnici u elitnoj jedinici specijalnih snaga u Afganistanu, a poznati portugalski magazin Flash objavio je da je Cristiano unajmio blizance nakon što su oni tražili da idu na neplaćeno odsustvo iz sigurnosne policije (PSP) kako bi se bavili drugim interesima.

Ipak, protiv njih je sada pokrenuta istraga i to zbog činjenice da su dva puta radili za Ronalda u Lisabonu. Ilegalno. Budući da su obavljali poslove privatne zaštite bez dozvole policije, sada im prijeti suđenje i ozbiljna kazna.

Za taj prekršaj u Portugalu je predviđena kazna od jedne do pet godina zatvora, a može se pokrenuti i disciplinski postupak ako se vrate u PSP.

Zbog toga se špekuliše da će Ronaldo uskoro opet morati tražiti nove tjelohranitelje.

Ronaldovo osiguranje zapelo je za oko kada su ga blizanci ispratili na aerodrom u Manchesteru uoči prve utakmice njegovog tima u Ligi prvaka protiv švicarskog kluba Young Boys.

Mediji su tada pisali kako će portugalski reprezentativac i njegova porodica dobiti 24-satnu zaštitu nakon njegovog povratka na Old Trafford.

Facebook