Po povratku u United
651

Ronalda i porodicu štite blizanci koji su se kao elitni specijalci borili u Afganistanu

N. K.
Ronaldo angažovao zaštitare  (Foto: Twitter)
Ronaldo angažovao zaštitare (Foto: Twitter)
Cristiana Ronalda i njegovu porodicu štite blizanci koji su služili kao vojnici u elitnoj jedinici specijalnih snaga u Afganistanu.

Braća su viđena s napadačem Manchester Uniteda u septembru dok se pripremao da otputuje u Švicarsku s ostatkom tima na meč Lige prvaka ubrzo nakon što ih je angažovao.

Jedan od blizanaca primijećen je ranije ovog mjeseca na rođendanskoj proslavi u Madridu koju je Cristianova trudna partnerka Georgina Rodriguez organizovala za njihovu kćerku Alanu Martinu.

Foto: Eamonn i James Clarke
Foto: Eamonn i James Clarke

Ove sedmice otkriven je identitet snagatora koji se zovu Sergio i Jorge Ramalheiro, a oni su dvojica bivših vojnika koji su služili u Afganistanu i koji su postali dio jedinice portugalske policije koja ima zadatak da nadgleda političare i sudije.

Slavni portugalski magazin Flash objavio je da je Cristiano unajmio blizance nakon što su oni tražili da idu na neplaćeno odsustvo iz policije kako bi se bavili drugim interesima.

Za trećeg brata, koji se zove Alexandre, još uvijek se smatra da radi kao policajac.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

"Sergio i Jorge se oblače elegantno i izgledaju neupečatljivo. Oni su sposobni da se miješaju s gomilom, ali i da brzo razmisle, vide i djeluju u pravom trenutku", rekao je insajder lokalnim medijima.

Ronaldovo osiguranje zapelo je za oko kada su ga blizanci ispratili na aerodrom u Manchesteru uoči prve utakmice njegovog tima u Ligi prvaka protiv švicarskog kluba Young Boys.

Elegantni dvojac, čiji identitet tada nije bio javno objavljen, pomogao je napadaču s njegovom prtljagom nakon što su ga dovezli na aerodrom.

Foto: Zenpix
Foto: Zenpix

Mediji su tada pisali kako će portugalski reprezentativac i njegova porodica dobiti 24-satnu zaštitu nakon njegovog povratka na Old Trafford.

Braća su potom ponovo uočena s Ronaldom poslije povratka na aerodrom u Manchester nakon što je njegova ekipa izgubila pod Watforda rezultatom 4:1.

Britanski mediji pišu da je 36-godišnjak poduzeo korake kako bi pojačao svoju sigurnost nakon što je upozoren da će postati magnet za kriminalne bande.