Nogomet
5

Ronaldo: Španija, Njemačka i Holandija su favoriti za titulu

FENA
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo smatra da su Španija, Njemačka i Holandija favoriti za osvajanje naslova prvaka Evrope.

Evropsko prvenstvo počinje 8. juna, a 27-godišnji igrač označio je tri reprezentacije koje su najbliže osvajanju trofeja.

"Španija ima dobre šanse. Njemačka, Holandija, Italija, Portugal, zašto ne? No, veliku šansu za titulu imaju Španija, Njemačka i Holandija", izjavio je Ronaldo za "Goal.com".

"Igrači Portugala nisu pod pritiskom. Moramo uživati u igri, uraditi najbolje što možemo i vidjeti šta će se na kraju dogoditi. Bit će teško", dodao je.

Napadač Real Madrida još jednom je napomenuo da njegova reprezentacija nije imala sreće u žrijebu, jer je svrstana u grupu sa selekcijama Njemačke, Holandije i Danske.

"Za mene, ovo je najteža grupa na EP-u. Bit će veoma teško za Portugal, ali i za ostale timove. Nijemci imaju jedan od najboljih timova na svijetu, kao i Holanđani. No, mislim da možemo proći dalje, u nogometu je sve moguće. Ne plašimo ih se, ali ih poštujemo. Njemačka ima snažan tim koji na svakom takmičenju ide do kraja. Holandija je također jaka, ali na drugačiji način. Bit će interesantno jer Portugal želi da igra s jakim ekipama i tada najviše pokazuje. Možete li zamisliti da Holandija ili Njemačka ispadnu u grupnoj fazi? To bi bilo iznenađenje. Ali i to se dešava", naglasio je reprezentativac Portugala.

Njegova reprezentacija nastup na EP-u započinje 9. juna susretom protiv Njemačke u Lvivu.