Nogomet
6

Ronaldo: Možemo proći "grupu smrti"

FENA
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Kapiten portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo priznao je da njegovu ekipu očekuje težak zadatak na evropskom prvenstvu.

Tim Paula Benta nalazi se u "grupi smrti", zajedno sa selekcijama Holandije, Danske i Njemačke.

Ronaldo, koji je u 89 nastupa u dresu reprezentacije postigao 32 gola, izjavio je da je cilj ekipe plasman u četvrtfinale.

"Znamo da smo u veoma teškoj grupi, grupi smrti zajedno s Holandijom i Njemačkom te Danskom koja nas je pobijedila u kvalifikacijama", kazao je Ronaldo.

"Očekuju nas teški mečevi, ali sam uvjeren da možemo proći grupnu fazu. Znamo da nismo favoriti, ali to je bolje za nas", kazao je Ronaldo.

Njegov suigrač iz Real Madrida i njemački reprezentativac Mesut Özil je mnogo veći optimist. Navodi da njegova selekcija može doći do naslova prvaka, prvi put nakon 1996.

"Naš cilj je titula. Dosad smo uvijek dolazili do polufinala ili finala i gubili. Ovaj put sam veći optimist jer imamo mlad tim koji želi da pobjeđuje. Holandija je jedan od favorita, a Španija ima igrače koji nastupaju zajedno nekoliko godina. No, mi trebamo da mislimo samo na svoju igru i uvjeren sam da možemo osvojiti titulu prvaka", kazao je Özil.

Njemačka je najuspješnija reprezentacija kada su u pitanju evropska prvenstva. Tri puta je bila evropski prvak.

Ekipa Joachim Löwa u posljednjoj prijateljskoj utakmici u četvrtak u Leipzigu igra protiv Izraela, dok Portugal u subotu dočekuje Tursku u Lisabonu.