Euro 2012
0

Ronaldo: Drago mi je da nismo favoriti; Ramos: Portugal je favorit

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Različito viđenje o pitanju nastupa portugalske nogometne reprezentacije ponudila su dvojica nogometaša Real Madrida, kapiten Portugala Cristiano Ronaldo i odbrambeni igrač španske reprezentacije Sergio Ramos.

Portugal je u "grupi smrti", u kojoj se još nalaze Njemačka, Holandija i Danska. Najbolji strijelac "kraljevskog kluba" Cristiano Ronaldo tvrdi da njegova reprezentacija nije favorit za prolaz grupe.

"Znamo da smo u vrlo teškoj grupi, u toj takozvanoj grupi smrti. Znam da nas očekuju vrlo teške utakmice, ali vjerujem da možemo proći u četvrtfinale. Znam da nismo favoriti i drago mi je zbog toga. Inače, ne očekujem da će na Euru biti puno iznenađenja. Španija je vrlo jaka, ali ima tu još reprezentacija koje su iznimno kvalitetne", rekao je Ronaldo.

Njegov klupski saigrač Sergio Ramos, koji u svom klubu igra s trojicom portugalskih reprezentativaca, Ronaldom, Pepeom i Fabio Coentraom, tvrdi drukčije od Ronalda.

"Iako imaju tešku grupu, Portugalci su po meni jedni od favorita na Euru jer imaju iznimno kvalitetnu ekipu. Imam tu sreću da s nekim od igrača iz te selekcije igram zajedno u klubu", kaže Ramos.

Na sličan način razmišlja i njegov klupski i reprezentativni saigrač Xabi Alonso.

"Ovaj Euro će biti vrlo zanimljiv. Ne zanima me šta kažu kladionice, ja uopće ne mislim da smo mi tako veliki, izraziti favoriti. Moramo ostati skromni i biti spremni na teške izazove. Portugal? Imaju odličnu ekipu i ne bi me iznenadilo da odu daleko na turniru", veli Xabi Alonso.