Vjeruje u ekipu
16

Ronaldo: Portugal će proći u drugi krug

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Najveća zvijezda Eura, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, uvjeren je da pored Njemačke i Holandije njegova reprezentacija može u drugi krug takmičenja.

U razgovoru za Uefa.com Ronaldo je najavio pohod na pobjedu odmah u prvoj utakmici protiv jednog od velikih favorita, Njemačke.

"Mi želimo pobijediti u tom susretu jer želimo uspjeh na startu takmičenja. Njemačka je velika ekipa, ostvarili su odlične rezultate na posljednjim velikim takmičenjima i zato ih respektiramo. Ali jednako tako, svjesni smo naše snage i sve ćemo učiniti da krenemo pobjedom. Imamo sve što je potrebno jednoj ekipi da dobije takvu utakmicu i treba nam samo smirenost i sve će biti dobro. Vjerujem da ova ekipa ima lijepu budućnost. Uz kvalitetne igrače imamo i jako dobrog selektora pa moramo stremiti nečem velikom", najavio je Ronaldo koji, iako svjestan teške grupe, očekuje plasman u drugu fazu takmičenja.

"Znamo da smo u najtežoj grupi, ali mi to ne možemo promijeniti i zato ne vrijedi kukati. Trebamo biti spremni za svaku utakmicu i onda će stvari doći na svoje. Portugal će odraditi dobar posao i igrati četvrtfinale. Ne drži nas se za favorite, a to je dobro. Moji suigrači i ja osjećat ćemo manji pritisak#, konstatirao je Portugalac.