Legendarni Brazilac
17

Ronaldo: Real Madrid treba dovesti Neymara, on će biti najbolji na svijetu

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Brazilac Luís Nazário de Lima Ronaldo kazao je u izjavi za Marcu da Real Madrid u budućnosti treba razmisliti o tome da u svoje redove dovode njegovog sunarodnjaka Neymara.

Neymar je 2017. godine napustio Barcelonu te je kao slobodan igrač pojačao PSG, a ove sezone odigrao je ukupno 26 utakmica na kojima je postigao 16 pogodaka.

Njegov sunarodnjak i jedan od najboljih nogometaša svih vremena Ronaldo, kazao je da Real Madrid uvijek treba najbolje igrače i da će Neymar kroz nekoliko godina biti najbolji na svijetu.

"Neymar je fantastičan nogometaš, za nekoliko godina može biti najbolji na svijetu. Real Madrid treba najbolje igrače, a nisam čuo da neko od zvaničnika govori nešto o njemu. Oni treba da razmisle o onome što već imaju jer je ovo bila teška godina za Real. Sada moraju nastaviti kako bi sezonu završili u dobrom ritmu, a potrebno im je da odigraju dobro do kraja Lige prvaka. U nogometu se sve brzo mijenja", kazao je Ronaldo.

Prije PSG-a i Barcelone, Neymar je igrao za Santos, a posljednjih mjeseci mediji u Francuskoj i Španiji sve više i više pišu o njegovom odlasku iz Pariza i transferu u Real Madrid.

U dresu Barcelone, Neymar je odigrao 186 utakmica u kojima je postigao 105 pogodaka, a dodao je i 80 asistencija.