Dešava se i najboljima
238

Ronaldo prvim autogolom u karijeri poklonio pobjedu Granadi

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najskuplji svjetski nogometaš Cristiano Ronaldo prvi je put u karijeri postigao autogol, a da stvar po njega bude gora, bio je to jedini pogodak u dvoboju 22. kola Primere u kojem je Real Madrid poražen u gostima kod Granade (1-0).

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 22. minuti kada je korner izveo domaći napadač Nolito koji je prije nekoliko dana došao iz Benfice. Ronaldo je pokušao izbiti loptu glavom ispred Mainza, ali ju je nespretno smjestio iza leđa svog golmana Diega Lopeza. Portugalac je tako postao prvi napadač Reala koji je zabio autogol još od sezone 1998/99.

Madriđani su u nastavku utakmice imali inicijativu, više su puta pucali po golu, ali nisu stvorili posebno kvalitetne prilike. Ovo im je peti ovosezonski poraz u Primeri i zanimljivo, četvrti na gostovanjima u Andaluziji. Ranije su, podsjetimo, izgubili kod Seville, Betisa i Malage. Ovim je ponovno Mourinhova ekipa pružila priliku vodećoj Barceloni da pobjegne na +18, ali i drugoplasiranom Atleticu da stvori sedam bodova prednosti.

Spomenimo još da je Osasuna u Pamploni bila bolja od Celte s 1-0 pogotkom Emiliana Armenterosa.

 Primera, 22. kolo:

Osasuna - Celta 1-0 (Armenteros 55) Getafe - Deportivo 3-1 (Castro 25, Vazquez 81, Colunga 83 / Pizzi 11 - 11m) Espanyol - Levante 3-2 (Iborra 41-ag, Stuani 67, Garcia 69 / Ruben 47, Martins 87) Granada - Real Madrid (Ronaldo 22-ag)