Nogomet
0

Ronaldo potpisao za AC Milan

FENA
Pretposljednjeg dana prijelaznog roka čelnici Real Madrida i Milana postigli su dogovor oko odštete za Ronalda, pa će brazilski napadač karijeru nastaviti u redovima Rossonera.

Pregovori o prelasku Ronalda u redove Milana trajali su skoro dvije sedmice. Na kraju je Brazilac za Milan potpisao ugovor na 18 mjeseci, a kraljevskom klubu pripast će oko osam miliona eura odštete.

Prema pisanju italijanski listova Ronaldo će na San Siru imati godišnju plaću od šest miliona eura, koliko je zarađivao i u Realu, s tim što mu je italijanski klub prepustio sav novac koji zarađuje od sponzora, što sada iznosi oko 11 miliona eura godišnje.

Ronaldo je tri puta bio proglašen najboljim igračem svijeta (1996., 1997., 2002.), u dresu brazilske reprezentacije slavio je na dva svjetska prvenstva (1994., 2002.), a s 15 golova je najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava.

"U Realu me nisu voljeli, a ne želim igrati za klub čiji me navijače ne žele. U Italiji sam se uvijek sjajno osjećao i jedva čekam prvi nastup", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je karijeru počeo u Cruzeiru, a prvi evropski klub bio mu je PSV. Potom je igrao za Barcelonu, a od 1997. do 2002. godine je nastupao za Inter. U julu 2002. godine preselio je u Real za 39 miliona eura odštete.