Nogomet
125

Ronaldo odbio produžiti ugovor s Realom, moguć povratak u Manchester United

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Sjajni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo odbio je produžiti svoj ugovor s Real Madridom i već ove sedmice bi se mogao vratiti u Manchester United.

Ronaldo je ugovorom vezan za Real i naredne dvije godine, a potencijalni povratak u Manchester United je najavio odbijanjem produženja saradnje sa Realom iz Madrida. Čelnici Madriđana su neugodno iznenađeni njegovim potezom.

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, pokušao je smiriti situaciju izjavom da vjeruje kako će Ronaldo svoju nogometnu karijeru završiti upravo u Realu.

"Mislim da će Cristiano svoju karijeru završiti u Realu. Ne znam da li se navijači brinu zbog produženja njegovog ugovora. Jedno je sigurno, on ima važeći ugovor za naredne dvije sezone", izjavio je Perez.

Međutim, odluka o odbijanju novog ugovora i njegove izjave da je nesretan u klubu, ostavljaju utisak da će Ronaldo insistirati na povratku u United. Španski AS piše da je Ronaldo glavna Unitedova meta te da su njegovi čelnici spremni izdvojiti 58 miliona eura kako bi ga doveli u svoje redove.

Ronaldo je i ranije ukazivao na mogući povratak u United, a za njegove usluge je veoma zainteresovan i PSG.