Ukazao na nepravdu
32

Ronaldo: Kad Barcelona izgubi, krivi su Valverde i Coutinho, a kad pobijedi, to je zbog Messija

Klix.ba
Ronaldo Nazario (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo Nazario (Foto: EPA-EFE)
Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Nazario smatra da javnost previše krivi trenera Barcelone i nogometaša Philippea Coutinha kada Katalonci izgube, umjesto da krivnju snosi cijela ekipa.

Liverpool je pregazio Barcu na Anfieldu u drugoj utakmici polufinala Lige prvaka te ju je ostavio bez finala, što je drugo sramotno ispadanje katalonskog tima u dvije sezone. Ronaldo smatra da javnost ne dijeli krivnju ravnomjerno na cijelu ekipu te da ne poštuje određene igrače.

"Barcelona ima odličan tim, kao i Messija koji je najbolji igrač na svijetu. Čuo sam da su Valverde i Coutinho krivci kad Barca izgube, a kad pobijedi, onda je to zbog Messija. To je ogromno nepoštovanje prema svim ostalim igračima i trenerima", izjavio je Brazilac.

Potom se osvrnuo na Liverpool.

"Kada je veliki tim motivisaniji i pokazuje primjetno jači intenzitet od protivnika, preokret se može dogoditi. Liverpoolov intenzitet nije bio iznenađenje za Barcelonu, ali joj je nedostajalo sreće. Prvu utakmicu je Barca odigrala odlično, Messi je bio izvrstan, a u revanšu je Liverpool pokazao jači intenzitet, želju i odličnu završnicu", završio je Ronaldo.