Nogomet
20

Ronaldo: Grub start na Neymara je bio namjeran

Klix.ba
Luiz Nazario de Lima Ronaldo
Luiz Nazario de Lima Ronaldo
Legendarni brazilski napadač Luís Nazário de Lima vjeruje da je kolumbijski reprezentativac Juan Camilo Zuniga namjerno grubo starovao na Brazilca Neymara Juniora, zbog čega je sjajni nogometaš zadobio frakturu pršljena i za njega je Svjetsko prvenstvo završeno.

Neymar je iznesen s terena u pobjedi Brazila nad Kolumbijom rezultatom 2:1 nakon što je na njega oštro startovao Zuniga. Medicinskim pregledom je ustanovljeno da je Neymar zadobio frakturu pršljena te da mora mirovati četiri sedmice. Te vijesti su pokvarile raspoloženje u Brazilu, posebno u taboru domaćina SP-a.

"Jasno se vidjelo da je grub start bio namjeran, on je želio da povrijedi Neymara. To nije normalna nogometna igra. Bio je agresivan", izjavio je Ronaldo.

Sudija nije kartonom kaznio Zuniku, koji je faulirao Neymara. FIFA-ina disciplinska komisija će analizirati ovaj slučaj.

"Mislim da je faul bio veoma nasilan i nedozvoljen. No, to više nije važno. Strahujemo i tugujemo zbog gubitka našeg nogometaša", dodao je Ronaldo.

Bivši talijanski nogometaš Fabio Cannavaro se složio da je prekršaj bio namjeran.

"Nije mi se svidjelo to što je Zuniga udario Neymara koljenom. Vjerujem da je to učinio namjerno, kako bi ga povrijedio", kazao je Cannavaro.

U intervjuu poslije utakmice je Zuniga rekao da nije namjeravao povrijediti Neymara.

"Nisam želio da ga povrijedim, pokušao sam braniti svoj dres, svoju zemlju, kao što uvijek radim. Nažalost, ovo se dogodilo, a nadam se da će se Neymar, uz Božiju pomoć, oporaviti", izjavio je Zuniga.

Ronaldo je poslao poruku Neymaru.

"Rekao sam da je cijela zemlja ponosna na njega i da će navijači pomoći da trofej ostane u Brazilu, kako bi mu ga posvetili", završio je Ronaldo.