Veliki doček u Flamengu
0

VIDEO / Ronaldinho: Vratio sam se u Brazil zbog reprezentacije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilska nogometna zvijezda Ronaldinho oduševljen je službenim predstavljanjem u svom novom klubu Flamengu, pred više od 20.000 navijača.

Uz zvukove sambe, navijači najpopularnijeg brazilskog kluba razdragano su u srijedu pozdravili 30-godišnjeg Ronaldinha, povratnika u svoju zemlju nakon 10 godina igranja u Evropi, odnosno u PSG-u, Barceloni i Milanu, iz kojeg je "Dinho" prešao u Flamengo.

Hroničari Flamenga svjedoče da čak ni legendarni Zico nije bio tako toplo i srdačno dočekan kada se 1985. godine vratio u klub iz Italije.

Ronaldinho je, naravno, obećao uspjehe s klubom, ali je i podvukao kako mu je glavni motiv povratka u domovinu bio kako bi izborio status stalnog reprezentativca Brazila.

"Reprezentacija je moj cilj, zbog nje sam se vratio. Mnogi se igrači vraćaju u Brazil samo kao bi zaključili svoje karijere. Sa mnom nije taj slučaj. Nakon tolikih godina izbivanja iz zemlje, moji najveći motivi su nastupi na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, te na Olimpijskim igrama u Londonu dvije godine prije toga", izjavio je najbolji igrač svijeta u FIFA-inom izboru 2004. i 2005. godine, dok je nosio dres Barcelone.

Za Flamengo je potpisao na tri i pol godine.

"Želim uzdignuti ovaj klub na najveću moguću razinu, osvojiti što je moguće veći broj naslova i uzvratiti navijačima za ovakvu ljubav. Želim ih usrećiti. Ovaj doček je veličanstven, nisam očekivao ovakav party", kaže nogometaš poznat upravo po "partijanju" u sitnim noćnim satima.

"Zaista sam ponosan što sam ovako toplo dočekan i što me uspoređuju sa Zicom. Dres sa brojem 10 u ovome klubu ima svoju historiju. Uvijek sam maštao o igranju za ekipu koja ima ovakve navijače", zaključio je u kurtoaznim notama Ronaldinho, koji bi trebao debitovati za Flamengo sljedećeg mjeseca na prvenstvu Savezne države Rio de Janeiro (Carioca).