Ronaldinho
0

"Navijači Flamenga mogu očekivati moju predanost"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što je potpisao ugovor s Flamengom na tri i pol godine, brazilski nogometni as Ronaldinho ponudio je prvu izjavu putem službene web-stranice svog novog kluba.

"Navijači od mene mogu puno očekivati. Vratio sam se u Brazil i potpisao za Flamengo kako bih dao sve od sebe u dresu tog kluba. Nadam se da ću mojim radom i partijama na terenu izboriti status stalnog brazilskog reprezentativca", izjavio je 30-godišnji Ronaldinho, koji je u dva navrata postao najboljim nogometašem svijeta u FIFA-inom izboru, 2004. i 2005. godine.

Ronaldinho je s Brazilom osvojio Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, ali je razočarao na Mundijalu četiri godine kasnije u Njemačkoj, dok ga bivši selektor Dunga nije niti pozvao u sastav za SP prošle godine u Južnoj Africi.

Kod Dunge se baš nije naigrao za nacionalnu ekipu, ali ga je novi selektor Mano Menezes vratio u reprezentaciju u posljednjoj utakmici koju je Brazil odigrao, prijateljskoj protiv Argentine u Kataru, u kojoj su Argentinci slavili s 1-0.

Nakon 10 godina provedenih u Europi, u PSG-u, Barceloni i Milanu, ''Dinho'' će ponovno igrati klupski nogomet u svojoj zemlji.

"Već mogu zamisliti Flamengove navijače na krcatom stadionu. Od mene mogu očekivati maksimalnu predanost", obećao je.

Ronaldinho bi navijačima trebao biti predstavljen u srijedu, ali njegov debi u dresu Flamenga ne treba očekivati prije januara i prvenstva Rio de Janeira.

Nekoliko minuta nakon što je objavljen transfer Ronaldinha, klupska web stranica Flamenga se ''srušila''. Promet je bio tri puta veći nego kada je Flamengo osvojio svoj šesti naslov državnog prvaka 2009. godine.

Klub je već pustio u prodaju Ronaldinhove dresove s brojem 10 na leđima.