Službeno
0

Ronaldinho potpisao za Flamengo

Totalsport
Ronaldinho (Foto: AP)
Ronaldinho (Foto: AP)
Višednevna nagađanjima oko nastavka Ronaldinhove karijere stigao je kraj. Brazilski nogometni reprezentativac potpisao je tri i pol godine dug ugovor za Flamengo.

"Svakodnevno i na svakome mjestu ljudi su nas ispitivali hoćemo li ga dovesti. Ti su nam upiti bili pogonsko gorivo. Nismo samo doveli igrača, Ronaldinhovim dolaskom doveli smo i izazov svim našim profesionalcima da budu još bolji. Ovo je projekt kojim sam se bavila od prvoga dana kada sam zasjela na predsjedničko mjesto", kazala je Patricia Amorim.

"Mnogi su kritizirali Ronaldinhova brata i agenta kada je rekao da pravila igre diktiraju u Milanu. Mi smo shvatili što je želio reći i zaputili se ondje. Shvatili smo i da ni sa kime nije zaključio pregovore i uspjeli ga dovesti. Iza nas je teška godina, ali dobru smo bazu igrača sakupili za sljedeću. Navijači nam se mogu odužiti puneći stadion i kupnjom suvenira i dresova, to je ono što od njih želimo zauzvrat u ovome poslu", dodala je.

Ronaldinho bi se službeno trebao oglasiti na press-konferenciji koja je zakazana za četvrtak.

Podsjetimo na samu sagu Ronaldinhova odlaska sa San Sira. Sam je na odlazak, tvrdi, počeo pomišljati kada je krajem prošle sezone klupu napustio Leonardo, a dodatni su mu signali da za njega u Milanu ima sve manje mjesta bili ukazivani učestalim sjedenjima na klupi za rezervu. Dolazak Antonija Cassana dodatno je potvrdio da će se teško ustabiliti u početnoj ekipi i počelo se raditi na raskidu njegova ugovora.

U igri za potpis bili su matični Gremio, ali i Blackburn Roversi, prije no što je sam Brazilac potvrdio da želi natrag u domovinu. Javili su se iz Flamenga, Palmeirasa, a posljednjih dana i iz Corinthiansa, no, pokazalo se u ponedjeljak, ciljnu vrpcu utrke za Ronaldinhom prvi je presjekao Flamengo.

Punim imenom Ronaldo de Assís Moreira nogometnu je karijeru započeo u Gremiju 1998. odakle je nakon tri godine ostvario transfer u Europu gdje je proveo sljedećih deset godina igrajući za PSG (2001.-2003.), Barcelonu (2003.-2008.) i Milan, svoj posljednji klub na Starome kontinentu. Vrhunac karijere dosegao je u Barceloni s kojom je osvojio Ligu prvaka i dva naslova u Španiji, ali i u dva navrata postao najbolji nogometaš svijeta u FIFA-inom izboru (2004., 2005.).