Trofej je sve bliže
170

Rodrygov šou u derbiju La Lige za novi veliki korak Real Madrida ka tituli

D. P.
Rodrygova partija karijere (Foto: EPA-EFE)
Rodrygova partija karijere (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Real Madrida rutinski su rezultatom 2:0 savladali Athletic Bilbao te tako napravili novi veliki korak ka osvajanju titule prvaka Španije.

Baskijci ove sezone igraju najbolji nogomet u posljednjih nekoliko godina i bore se za plasman u Ligu prvaka, ali večeras protiv Real Madrida nisu imali šansi.

U tome ih je spriječio sjajni brazilski ofanzivac Rodrygo, koji je večeras pružio jednu od najboljih partija u cijeloj karijeri. Sam se "postarao" da Realu odu sva tri boda.

Trenutak magije Brazilca vidjeli smo već u osmoj minuti. Rodrygo je napravio kraći prodor nakon što mu je Brahim Diaz poslao dobru dugu loptu, a onda se namjestio na desnu nogu i fantastičnim udarcem je smjestio u mrežu Baskijaca.

Gol pogledajte ovdje.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a novi lijep gol Rodrygo postiže u 73. minuti na asistenciju Judea Bellinghama. To je bio i konačan rezultat.

Real Madrid se tako vratio na osam bodova prednosti u odnosu na Barcelonu, a isto toliko kola je ostalo do kraja sezone. Barcelona ima sve manje i manje šansi da učini sezonu zanimljivijom.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - Athletic Bilbao 2:0 (Rodrygo 8', 73')

Tabela: