Nogomet
0

Roberto Mancini: Radimo na dovođenju Yaye Tourea u Inter

Klix.ba
Roberto Mancini i Yaya Toure
Roberto Mancini i Yaya Toure
Trener milanskog Intera Roberto Mancini priznao je da zajedno sa saradnicima iz kluba radi na dovođenju Yaye Tourea iz Manchester Cityja.

Reprezentativac Obale Slonovače Yaya Toure je jedna od glavnih karika Cityjevog uspjeha proteklih godina otkako je iz Barcelone stigao na Etihad 2010. godine. Proteklog ljeta je bio blizu odlaska iz kluba jer ga, kako je rekao, ne cijene čelnici Cityja, ali je ipak ostao.

Toure je osvojio svoju prvu titulu s Manchester Cityjem u vrijeme kada je Roberto Mancini bio trener Građana i sada je zainteresovan za ponudu Intera i mogućnost nove saradnje s talijanskim stručnjakom.

"Yaya je jedan od najboljih igrača svijeta. Igrao je u ligama poput Belgije, Španije, Engleske, Rusije, a nedostaje mu Italija. Dolazak u Inter bi bio dobra šansa za njega. Radimo na njegovom dovođenju u naš klub. Postoje igrači koji mogu promijeniti ekipu, a Yaya je jedan od njih", izjavio je Mancini.

Toure je trenutno na Afričkom kupu nacija sa reprezentacijom Obale Slonovače. Ove sezone je odigrao 26 utakmica za City u svim takmičenjima, a postigao je devet golova.

Inter je u januaru bio aktivan kada je riječ o pojačanjima, doveo je Lukasa Podolskog, Xerdana Shaqirija i Marcela Brozovića. Trenuto je klub na 10. mjestu talijanske Serije A.