Nogomet
6

Roberto Mancini je novi trener Galatasarayja?

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Čelnici turskog nogometnog kluba Galatasaray odlučili su raskinuti ugovor s Fatihom Terimom, dosadašnjim 60-godišnjim trenerom aktuelnog turskog prvaka.

Loš start u sezoni je nagnao vrhušku kluba na smjenu, pa je tako Galatasaray u prve četiri prvenstvene utakmice upisao tek jednu pobjedu, ali je čak tri puta remizirao. U Ligi prvaka je, pak, primio šamar od madridskog Reala, koji je rezultatom 6:1 pobijedio usred Istanbula.

Traži se u klubu Terimov nasljednik, no neki talijanski i turski mediji navode kako je zamjena već pronađena, samo se čekaju detalji da se sve i službeno potvrdi. U pitanju je talijanski strateg Roberto Mancini koji se, navodno, već nalazi u Istanbulu, te dogovara posljednje detalje prije potpisa.

Podsjećamo kako je 48-godišnji Mancini u trenerskoj karijeri vodio Fiorentinu, Lazio, Inter i na kraju Manchester City, odakle je otišao pred sam kraj prošle sezone.

Podsjetimo i kako je Terim tokom duge i uspješne trenerske karijere u čak tri navrata bio trener Galatasarayja. Prvo je na toj klupi sjedio od 1996. do 2000. godine, potom od 2002. do 2004. godine te od 2011. godine, a posljednje je dvije sezone klubu osigurao naslov turskog prvaka.