Nogomet
0

Iz Galatasarayja dopustili da Terim bude i selektor Turske

Totalsport
Fatih Terim (Foto: AFP)
Fatih Terim (Foto: AFP)
Unal Aysal, predsjednik Galatasarayja, aktuelnog turskog prvaka, dopustio je svom treneru Fatihu Terimu, da uz sadašnju dužnost obnaša i onu turskog selektora.

Podsjetimo da je Turski nogometni savez (TFF) nedavno raskinuo ugovornu saradnju dosadašnjem izborniku, 50-godišnjem Abdullahu Avciju. Slabi rezultati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (Turska je na četvrtom mjestu grupe D s tri boda manje od trećeplasirane Rumunije) koštali su Avcija posla baš kao i prethodnika kojeg je naslijedio prije dvije godine, Guusa Hiddinka, tada poraženog u jesenskom razigravanju za Euro 2012. od Bilićeve Hrvatske.

Predsjednik TFF-a Yildirim Demirören, odmah je, prema pisanju turskih medija, na njegovo mjesto pokušao dovesti Fatiha Terima, a sada su "zeleno svjetlo" takvoj ideji upalili i u najboljem turskom klubu.

"Želimo pomoći Turskoj i zato smo odlučili pustiti Terima da, ako je i sam spreman, obavlja obje dužnosti istovremeno. On ima ugovor s klubom do kraja sezone i tada bi trebali sjesti i dogovoriti se, zajedno s Turskim nogometnim savezom, kako dalje", rekao je predsjednik Aysal.

Terim, najveći turski trener u historiji, nacionalnu je ekipu već vodio u dva navrata, od 1993. do 1996. i od 2005. do 2009. godine.