Nogomet
4

Robert Jarni: Protiv Zrinjskog je dobra i pobjeda 1:0

Piše: N. Jamaković
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
FK Sarajevo i NK Zrinjski će sutra sa početkom u 18:30 sati odigrati prvu utakmicu polufinala Kupa BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Iz tabora premijerligaša sa Koševa ističu kako će učiniti sve da izbore plasman u finale ovog takmičenja i tako pokušaju doći do trofeja.

"Svaka pobjeda bez primljenog gola je dobra za nas, a to je i 1:0", rekao je na konferenciji za medije pred ovaj meč šef stručnog štaba Sarajeva Robert Jarni.

On je naveo kako je Zrinjski težak protivnik, sa tehnički dobro potkovanim pojedincima.

"Mi smo ih dobili u pripremnom periodu, ali to sada ne znači ništa jer je ulog veliki. U timu će u odnosu na posljednju prvenstvenu utakmicu sa Borcem biti izmjena što zbog umora što zbog loše igre pojedinih igrača protiv Borca. Suspendiranih igrača nemamo za Kup, jedino je upitan Cimirot koji ima problema sa povredom", rekao je Jarni.

Novinarima se obratio i nogometaš Sarajeva Ivan Tatomirović kazavši kako su igrači svjesni da klub već duže vrijeme nije bio u polufinalu ili finalu Kupa, te da im je to sasvim dovoljan motiv.

Na upit o trofejima, Jarni je kazao da je Sarajevu lakše doći do trofeja kroz Kup, ali i da ne odustaje od prvenstva, jer se dva boda zaostatka mogu nadoknaditi u preostalih šest kola.

"Ne znam zbog čega se stvorila nervoza. Zaostajali smo pet bodova, a onda smo tri boda nadoknadili u dvije utakmice i sada zaostajemo dva. Još uvijek je sve otvoreno", zaključio je Jarni.

Ulaznice za sjevernu tribinu-Vedran Puljić koštaju pet, za istočnu sedam, a za zapadnu tribinu osam KM.