Nogomet
0

Predstavnici FK Željezničar i Sarajevo: Derbi dolazi prerano

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Današnjim žrijebom parova četvrfinala Kupa BiH odlučeno je da FK Željezničar igra proitiv FK Sarajevo u vječitom gradskom derbiju. Prva utakmica bit će odigrana 12. marta.

Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo, kazao je da je utakmica između dva gradska rivala došla malo prerano.

"Bit će veoma zanimljivo i dobro je što su ove jake utakmice na početku proljetnog dijela prvenstva. Bit će sigurno interesantno i očekivanja su da prođemo dalje", kazao je Ibraković.

Dodao je kako se svaki suparnik mora maksimalno respektovati, a posebno Željezničar.

"I da smo izvukli Mladost iz Velike Obarske mi bismo imali isti pristup. U svaku utakmicu idemo na pobjedu, jer samo tako možemo doći do željenog cilja", zaključio je sportski direktor Bordo tima.

Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar istakao je da je ovo dobra stvar za BiH i Sarajevo.

"Možda je malo preuranjen ovaj derbi. Najljepše bi bilo da je to polufinale, ali vidjet ćemo. Naravno, pobijedit će bolji", kazao je Šiljak.

Dodao je da će u dogovoru s predstavnicima FK Sarajevo uputiti molbu NSBiH da se omogući prisustvo gostujućih navijača na stadionima.

Reakcije predstavnika ostalih klubova:

Faruk Hadžović, potpredsjednik FK Olimpic

"Dobili smo protivnika po mjeri. Sve zavisi od prve utakmice. Mi na strani pružamo bolje partije nego kod kuće. Mi u Širokom Brijegu obično pružamo bolje partije. Želim objema ekipama puno sreće i neka bolji pobjedi".

Dalibor Šilić, sportski direktor NK Široki Brijeg

"Nismo zadovoljni niti nezadovoljni. Jaki su protivnici i bez obzira koga smo izvukli, bilo bi teško. Imamo maksimalan respekt prema Olimpicu i probat ćemo sve uraditi da odbranimo titulu".

Admir Velagić, sportski direktor FK Velež

"Mi smo zadovoljni što smo se plasirali u četvrtfinale. Nismo imali uopšte pritisak ko će nas zapasti. Čelik je naš stari sportski prijatelj i rival. Imamo dvije utakmice i normalno je da se svi nadamo prolasku".

Alija Porča, direktor NK Čelik

"U četvrtfinalu Kupa nema loših ekipa. Velež je naš stari rival, jedna respektabilna ekipa. Mislim da su pred nama dvije dobre utakmice i neka prođe onaj ko bude bolji".

Mile Puljić, član Uprave Zrinjskog

"Na izvlačenju su bili timovi približne kvalititete i istih ambicija. Zadovoljni smo žrijebom, mada maksimalno uvažavamo protivnika, Mladost iz Velike Obarske. Mi ne krijemo ambicije i naš cilj je osvajanje Kupa".

Slađan Gubić, direktor FK Mladost Velika Obarska

"Vjerujem da smo mi jedna ekipa koju su svi priželjkivali za protivnika. Ali, obećavam svima da nema predaje unaprijed. Borit ćemo se koliko budemo mogli i dati sve od sebe. Nadamo se prolasku u daljnju fazu takmičenja".