Nogomet
1

Rizzoli: Kramer nije znao da igra u finalu

Totalsport
Talijanski sudija Nicola Rizzoli otkrio je da je vodio bizaran razgovor s njemačkim nogometašem Christophom Kramerom tokom finala Svjetskog prvenstva u Brazilu u kojem je Elf pobijedio Argentinu s 1-0.

Defanzivni veznjak Borussije Mönchengladbach iznenađujuće se našao u startnoj postavi Njemačke i to nakon što se tokom zagrijavanja povrijedio Sami Khedira. Ipak, Kramer se na terenu zadržao samo do 32. minute jer je u sudaru s Ezequielom Garayem dobio jak udarac u glavu. Pokušao je nastaviti igrati, ali se desetak minuta kasnije srušio na travu i napokon je iznesen s terena.

Pokazalo se da je Kramer zadobio potres mozga, a kasnije je sam priznao da se uopće ne sjeća prvog poluvremena. Da je njemački veznjak trebao odmah izaći iz igre nakon primljenog udarca, svjedoči i razgovor koji je vodio s Rizzolijem.

"Ubrzo nakon što je primio udarac, Kramer mi je prišao i pitao me: 'Sudije, je li ovo finale?' Mislio sam da se šali, ali on je ponovio pitanje i dodao: 'Moram znati je li ovo stvarno finale'. Kad sam mu u čudu odgovorio potvrdno, on je zaključio: 'Hvala, to mi je bilo važno znati'. Nakon toga sam savjetovao Bastianu Schweinsteigeru da zamijene Kramera", prepričao je Rizzoli u razgovoru za Gazzettu dello Sport.