Nogomet
1

Ribery: Ukrajina je defanzivno vrlo jaka, još nismo u Brazilu

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery, najveći adut francuske reprezentacije u dodatnim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine, izrazio je nadu da će njegovi saigrači odigrati prvi dvoboj u Kijevu u petak bez straha.

"To su posebne utakmice koje imaju veliku težinu. Moramo odigrati bez pritiska, ne smijemo sebi dopustiti da se uplašimo! No, istina je da nas očekuju dvije teške utakmice. Ne smijemo nikako shvatiti olako Ukrajince i pomisliti da smo već u Brazilu", rekao je Bayernov krilni napadač.

Ukrajina u zadnjih sedam utakmica nije primila nijedan pogodak, a neporažena je još od oktobra 2012. godine.

"Ukrajina je defanzivno vrlo jaka ekipa. Ne primaju puno golova i dobri su u kontranapadima. Moramo biti spremni i nastojati isporučiti dobar rezultat u Kijevu, a onda će nam biti puno lakše pred našim navijačima".

Ove sezone je u dresu Bayerna zabio već devet golova u svim takmičenjima. Za odličnu vlastitu formu odao je veliko priznanje treneru Pepu Guardioli.

"Od njegovog dolaska na klupu Bayerna je moje samopouzdanje naraslo, puno mi pomaže. Svaki dan mi ponavlja da moram više šutirati prema golu. Kada na treningu iz dobre pozicije nastojim dodati saigraču, on mi govori: 'Moraš pucati, moraš sam dati gol'. Na taj način mi podiže samopouzdanje. Otkad je on došao dao sam puno golova za Bayern i reprezentaciju. Nadam se da će i dalje biti tako".