Nogomet
1

Ribery: Utakmica protiv Borussije Dortmund bit će vitalna za nas

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery (Foto: AFP)
Nogometaši Bayerna u subotu su kao domaćini savladali Augsburg s 3-0 u 12. kolu Bundeslige, te su zahvaljujući porazu dortmundske Borussije kod Wolfsburga 2-1 povećali prednost pred najvećim konkurentom za naslov prvaka na četiri boda na vrhu tabele.

Franck Ribery, ozbiljni kandidat za osvajanje Zlatne lopte, poentirao je u 42. minuti za vodstvo 2-0. Prije njega je već u 4. minuti Bavarce doveo u vodstvo Boateng, a konačnih 3-0 postavio je Müller u sudijskoj nadoknadi.

Bayern je ovom pobjedom srušio 30 godina star rekord u Bundesligi jer je odigrao 37. uzastopnu utakmicu u tom takmičenju bez poraza.

"Drugi gol na utakmici je bio važan i za mene i za ekipu. Bili smo dobri, vrlo agresivni, odigrali smo bolje nego u prethodnoj utakmici", rekao je Ribery, te apostrofirao važnost susreta protiv Borussije 23. novembra na Signal Iduna Parku.

"Naša sljedeća utakmica protiv Borussije Dortmund bit će vitalna. Imat ćemo u tom dvoboju priliku zadržati ili povećati našu prednost na vrhu tabele i produžiti rekord", rekao je Ribery.

Trener Pep Guardiola nije bio baš toliko zadovoljan prezentacijom protiv Augsburga poput Riberyja.

"Počeli smo dobro, rani pogodak nam je olakšao posao. Ali, nakon tog prvog gola i nismo igrali baš tako dobro. U drugom poluvremenu je već bilo bolje, kontrolirali smo utakmicu i stvorili puno šansi. Nadam se da će mi se svi igrači vratiti zdravi nakon reprezentativne stanke", podvukao je Guardiola.