Nogomet
0

Ribery: Reprezentacija BiH igra srcem i zasluženo je na Mundijalu

Anadolija
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery, slavni nogometaš Bayern Minhena i reprezentacije Francuske, najbolji nogometaš u Evropi u sezoni 2012/2013., u razgovoru za agenciju Anadolija poželio je reprezentativcima Bosne i Hercegovine puno sreće u Brazilu.

"Volim gledati reprezentacije koje igraju srcem, koje 'ginu' na terenu, volim gledati igrače koji igraju za navijače, za svoju državu. Takva je reprezentacija BiH. Ona je odlučna i zasluženo se plasirala na Svjetsko prvenstvo (SP). Za BiH nastupa nekoliko odličnih igrača i ja im želim puno sreće u Brazilu", rekao je slavni nogometaš.

Ribery je kazao da je njegov favorit na SP-u u Brazilu reprezentacija Njemačke.

Osvrćući se na duel baraža između Hrvatske i Islanda, slavni nogometaš je naglasio da ne poznaje dovoljno islandsku selekciju, ali da je hrvatska snažna i velika nogometna nacija.

"Imaju tim koji je odlično tehnički potkovan. Mislim da su favoriti i da će se plasirati na SP. Moj prijatelj Mario Mandžukić snažno želi igrati na SP, kao i ja", istakao je Ribery za AA.

Podsjetio je da će reprezentacija njegove zemlje, Francuska, igrati protiv Ukrajine, također u baražu.

"Bit će to težak i kompliciran meč. Vjerujem da ćemo uspjeti pobijediti snažnu reprezentaciju Ukrajine. Ja želim svojim trofejima dodati i 'Zlatnu loptu', a ne mogu je osvojiti bez odlaska na SP", odgovorio je Ribery.