Nogomet
0

Ribery saslušan u policiji

FENA
Nogometaš Bayerna iz Munchena Franck Ribery saslušan je u francuskoj policiji povodom istrage oko njegovog transfera iz Galatasaraya u Marseille.

U policijskom saopštenju navodi se da je francuski reprezentativac proveo nešto manje od tri sata na ispitivanju u Marseilleu, povodom istrage o njegovom transferu iz Galatasaraya u francuski klub 2005. godine. Francuska policija je prije tri mjeseca zaplijenila dokumenta o tom transferu iz klupskih prostorija Marseillea.

Turski klub Galatasaray saopštio je da je Ribery tada raskinuo ugovor, a tužilaštvo je pokrenulo istragu pošto je Riberyijev bivši agent Bruno Hidersid podnio tužbu zbog navodnih neregularnosti prilikom transfera.

Hidersid smatra da je oštećen prilikom Riberyjevog odlaska u Marseille. Nogometaš je prešao u francuski klub bez obeštećenja jer nije primao platu u Galatasarayju, a njegov bivši agent traži 600.000 eura provizije.

Ribery je za Galatasaray zabilježio 15 nastupa. Igrama u Marseilleu u skrenuo je pažnju na sebe, a u tom francunskom klubu je zabilježio 60 nastupa i postigao 11 golova.

Od dolaska u munchenski Bayern Ribery je na 59 nastupa za Bavarce postigao 21 gol.

U dresu francuske reprezentacije Ribery je postigao 7 golova i upisao 41 nastup.