Francuski nogometni savez
0

"Ribery i Govou zasad su nevini"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuski nogometni savez u svom je kratkom saopćenju naveo da dvojicu reprezentativaca te zemlje Francka Riberyja i Sidneya Govoua u trenutnoj fazi istrage o slučaju maloljetne prostitutke u jednome elitnome pariškom noćnom klubu treba svrstati pod kategoriju ''pretpostavke nevinosti''.

Advokati dvojice poznatih nogometaša i članova ''tricolora'' tvrde da su Ribery i Govou već dali svoje izjave policiji u vezi tog slučaja, a izvor blizak istrazi tvrdi da će policija ispititati još jednog nogometaša.

Francuski mediji pisali su ovih dana da su dvojica popularnih reprezentativaca bili klijenti mondenog noćnog kluba u Champs-Elyseesu, u koji su navodno ulazile escort djevojke. Obojica su svjedočili o slučaju jedne prostitutke koja je bila maloljetna u razdoblju koje je obuhvaćeno istragom.

Riberyjeva advokatica Sophie Bottai još ranije je objasnila na koji je način slučaj povezan s njezinim klijentom.

"Moj je klijent, kao i još jedan drugi francuski reprezentativac, dao iskaz kao svjedok u policijskoj istrazi. Tu za njega afera završava. Nizašta ga se ne tereti ", objasnila je Riberyjeva zastupnica.

Francuski nogometni savez FFF očitovao se kratkim saopćenjem u kojem, između ostalog, stoji:

''FFF želi dati do znanja da u ovome trenutku vjeruje u pretpostavku nevinosti naših reprezentativaca, te izražava nadu da će ovaj slučaj rasvjetliti i rješiti ovlašteni istražni organi. FFF ne posjeduje uvid u službeni dokument ovog slučaja i neće davati nikakve daljnje komentare o slučaju do okončanja istražnog postupka'', stoji u saopćenju.

Zanimljivo je spomenuti da će se u srijedu na Allianz Areni u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka sastati Bayern i Lyon, klubovi čiji su članovi Ribery i Govou, koji bi se, dakle, mogli suočiti na terenu.