Nogomet
254

Riad Bajić za Klix.ba: Nadam se da ćemo Hodžić i ja dati doprinos reprezentaciji

Piše: D. B.
Riad Bajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Riad Bajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bh. nogometaš i napadač turskog Konyaspora Riad Bajić novi je seniorski reprezentativac BiH. On se našao na spisku selektora Mehmeda Baždarevića, koji računa na njega za utakmice protiv Velsa i Kipra, koje Zmajevi igraju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Bajić je presretan zbog poziva te se nada da će opravdati povjerenje.
Riad Bajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Riad Bajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Bajić je ranije nastupao za mladu reprezentaciju BiH, a imao je priliku boraviti u kampu sa seniorskom reprezentacijom. Međutim, sada je dobio poziv i postao punopravni član našeg seniorskog državnog tima.

"San svakog igrača je da zaigra za reprezentaciju svoje zemlje, pa tako i moj. Biti s našim najboljim igračima, koji u najboljim evropskim klubovima osjećaj je koji se ne može opisati", izjavio je Bajić za portal Klix.ba.

Na spisku se nalazi i Armin Hodžić, napadač zagrebačkog Dinama, koji je bio Bajićev saigrač u Željezničaru i mladoj reprezentaciji. Sada su ponovo zajedno na najvišem nivou, u A reprezentaciji BiH.

"Armin i ja se znamo od malih nogu, treba nam još vremena i nadam se da ćemo dati svoj doprinos reprezentaciji", rekao je mladi napadač.

U našem timu neće biti kapitena Edina Džeke, koji se povrijedio igrajući za Romu. Bajić se nada da to neće utjecati na dobar rezultat Zmajeva.

"Znamo koliko Edin znači za naš državni tim, ali je sigurno da će svaki naš reprezentativac dati sve od sebe. Nadam se najboljem u utakmicama koje dolaze", kazao je Bajić.

On je već koncentrisan na ono što dolazi, a to je utakmica protiv Velsa u Zenici, koji dolazi predvođen zvijezdom Reala Garethom Baleom.

"Samo o Velsu sada trebamo razmišljati, bit će teško, bilo bi i da Bale ne igra, ali vjerujem u uspjeh. O Kipru ćemo razmišljati nakon Velsa", jasan je bio napadač Konyaspora.

U Tursku je otišao ovog ljeta nakon evropskih utakmica Željezničara.

"Prezadovoljan sam u Konyasporu, napravio sam pravi potez za svoju karijeru. Sretan sam zbog dolaska u Tursku", istakao je Bajić.

Željezničar je smijenio trenera Vladu Čapljića, koji je tek nedavno naslijedio Milomira Odovića. Plave će sada voditi Edis Mulalić.

"Drago mi je što će ekipu voditi Mulalić, znamo se dobro, bio mi je trener u juniorskom timu Željezničara, pa i pomoćni trener u prvom timu. Pomogao mi je mnogo u karijeri i želim mu mnogo sreće, da vrati Želju tamo gdje mu je mjesto. Uspjet će, ne sumnjam u to", završio je Bajić.

Zmajevi 10. oktobra igraju protiv Velsa u Zenici, a tri dana kasnije će biti gosti Kipru.