Još dva meča
65

Rezultati grupe u kojoj igra BiH: Portugal odigrao "za Zmajeve", Luksemburg pobijedio Island

K. H.
Bruno Fernandes slavi pogodak protiv Slovačke (Foto: Nogometni savez Portugala/Twitter)
Bruno Fernandes slavi pogodak protiv Slovačke (Foto: Nogometni savez Portugala/Twitter)
U preostale dvije utakmice u grupi u kojoj igra naša BiH u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, Portugal je u gostima pobijedio Slovačku rezultatom 1:0, dok je Luksemburg na svom terenu bio bolji od Islanda sa 3:1.
Portugal je do pobjede došao zahvaljujući pogotku koji su postigli u samom finišu prvog poluvremena. Naime, igrala se 43. minuta kada je Bernardo Silva upisao asistenciju, a gol za Portugalca postigao kapiten Manchester Uniteda Bruno Fernandes.

U drugom poluvremenu, Portugal je sačuvao prednost i došao do pobjede, ukupno pete u isto toliko odigranih mečeva. Za Slovačku je ovo bio prvi poraz, a uz to imaju i remi s Luksemburgom.

U drugom meču, Luksemburg je na svom terenu pobijedio Island rezultatom rezultatom 3:1.

U vodstvo su došli u 9. minuti kada je Chanot iz penala pogodio za 1:0, a pitanje pobjednika je riješio Borges Sanches golom u 70. minuti. Da Island nema šta tražiti u ovom meču bilo je jasno u 73. minuti kada je Magnusson dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Ipak, uspjeli su ublažiti poraz golom Haraldssona u finišu meča, ali više od toga nisu napravili. Do kraja je Luksemburg preko Sinanija postigao treći gol za konačnih 3:1.

Luksemburg nakon ove pobjede ima deset osvojenih bodova, odnosno tri pobjede i jedan remi, dok je Island na petoj poziciji sa samo tri osvojena boda.

Rezultati:

Luksemburg - Island 3:1

Slovačka - Portugal 0:1

Tabela:

Standings provided by Sofascore