Postignuto 19 golova
7

Rezime 15. kola Premijer lige BiH: Novi poraz Zrinjskog, Širokom Brijegu sedma pobjeda u nizu

Piše: D. B.
Proteklog vikenda su na bh. stadionima odigrane utakmice 15. kola Premijer lige BiH. Domaćini su upisali pet pobjeda, dok su gosti slavili samo u jednom susretu, a postignuto je ukupno 19 golova.

Sloboda je nakon pet utakmica napokon osjetila slast pobjede, a Tuzlaci su upisali sva tri boda zahvaljujući odličnoj igri protiv Viteza. Gosti su ispraćeni s četiri gola u mreži, dva je postigao Smajić, a po jedan Škahić i Mehmedagić.

Očekivanu pobjedu je upisao Radnik na domaćem terenu protiv slabašnog Čelika. Đurić je načeo mrežu Zeničana, a potom je dva gola postigao Srećković. Utješni pogodak za goste djelo je Mahmutovića za konačnih 3:1.

Odličan posao u 15. kolu obavila je Krupa koja je na svom terenu dočekala aktuelnog šampiona, ekipu Zrinjskog. Minimalnu, ali izuzetno vrijednu i značajnu pobjedu, Krupi je donio Koljić.

Pet ligaških pobjeda uvezalo je Sarajevo koje igra kao preporođeno od dolaska trenera Husrefa Musemića na kormilo Bordo ekipe. Ovog puta je tim s Koševa u zanimljivoj utakmici savladao ekipu Mladosti DK rezultatom 4:2.

Trenutni lider Široki Brijeg ima niz od sedam pobjeda u nizu nakon što je na pecari "pao" GOŠK. Bilo je 3:0 za domaće, a golove su postigli Čabraja, Menalo i Matić.

Željezničar je također upisao važnu pobjedu na gostovanju Borcu u Banjoj Luci. Čovjek odluke je bio Zec.

Utakmice je posmatralo ukupno 12.400 gledatelja, od čega ih je najviše bilo u Banjoj Luci (7.000).

Vodeći na listi strijelaca je Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo) sa 11 pogodaka, a po osam su postigli Miloš Filipović (Zrinjski), Luka Menalo (Široki Brijeg) i Krste Velkoski (Sarajevo).

Rezultati 15. kola Premijer lige BiH:

Sloboda - Vitez 4:0 (500 gledatelja) Radnik - Čelik 3:1 (300 gledatelja) Krupa - Zrinjski 1:0 (900 gledatelja)