Budžet od 500 miliona
56

Revolucija u Real Madridu: Hazard sigurno dolazi, Pjanić i Pogba na listi želja

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez planira potrošiti oko 500 miliona eura tokom ljetnog prijelaznog roka na renoviranje ekipe, a očekuje se da dres Kraljevskog kluba od sljedeće sezone obuče minimalno pet novih igrača.

Španski mediji već danima pišu o potencijalnim igračima koji bi naredne sezone mogli stići u Real Madrid, a jedan od onih čije ime se često spominje je i veznjak reprezentacije BiH i Juventusa Miralem Pjanić za kojeg je interes navodno pokazao Zinedine Zidane.

Dres Real Madrida gotovo sigurno će naredne sezone obući napadač Chelseaja Eden Hazard za kojeg bi Kraljevski klub trebao izdvojiti između 100 i 150 miliona eura, a postoji i mogućnost i da Gareth Bale bude uključen u ovaj transfer.

Zinedine Zidane nedavno je istakao da će Real Madrid sigurno imati veliku zaradu od prodaje igrača, ali da još uvijek nije odlučio koji će nogometaši napustiti klub. Kao prvi kandidati trenutno se pominju Gareth Bale, Toni Kross, Raphael Varane, Marcelo i Kaylor Navas.

Pored Hazarda za kojeg je samo pitanje vremena kada će i zvanično postati novi igrač Real Madrida, pominje se i dolazak Paula Pogbe iz Manchester Uniteda, no zvijezdu Crvenih đavola bit će puno teže dovesti jer ima važeći ugovor s klubom. Ipak, Pogba u posljednje vrijeme igra znatno lošije nego s početka godine i moguće je da bi Manchester United, ukoliko dođe ponuda od 150 do 200 miliona eura, mogao prodati francuskog veznjaka.

Informaciju da Real Madrid planira potrošiti 500 miliona eura u narednom prijelaznom roku potvrdio je i bivši trener ovog kluba Fabio Capello koji je rekao da iz pouzdanih izvora zna da je to cifra koju će Florentino Perez staviti na raspolaganje Zinedineu Zidaneu.