Nogomet
1

Revierderby: Izmiješani sastav Dortmunda dva puta vodio, ali Schalke izvukao remi

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 29. kolu Bundeslige odigran je popularni Revierderby između Schalkea i Borussije Dortmund na Veltins Areni, a na kraju je bilo 2:2.

Trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel na teren je poslao izmiješani sastav, a na klupi su ostali Aubameyang, Castro, Gundogan, Mkhitaryan, Reus i Piszczek. Vjerovatno je meč protiv Liverpoola proteklog četvrta učinio svoje ili je ipak fokus na osvajanje Evropske lige, pa se Milioneri "štede" za uzvrat, dok ligu ostavljaju "po strani".

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove, a mreža se prvi put zatresla u 49. minuti kada je pogodio Kagawa za vodstvo gostiju 1:0. Međutim, Schalke je uzvratio samo dvije minute kasnije preko Sanea.

Novo vodstvo gostima donosi Ginter u 56. minuti, a "ludih" 17 minuta igre zaokružuje Huntelaar golom iz penala u 66. minuti kad je pogodio za konačnih 2:2.

Bh. reprezentativac i lijevi bek Schalkea na terenu je igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Aogo.

Dortmund je sa dva današnja gola stigao do brojke od 119 golova u svim takmičenjima ove sezone što je najbolji učinak Milionera u jednoj sezoni od 1963. godine kada je nastala Bundesliga.

Tabela: