Nogomet
6

Bayern protiv M'Gladbacha propustio osigurati titulu, Vrančić strijelac u porazu Darmstadta

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Bayern Minhen je na svojoj Allianz Areni remizirao sa Borussijom M'Gladbach (1:1) u 32. kolu Bundeslige.

Veliki motiv u ovom meču imala je Borussija koja se bori za plasman u play off Lige prvaka naredne sezone. Tim Andrea Schuberta je uspio osvojiti bod u Minhenu i odgoditi Bayernovo eventualno osvajanje titule. Bavarci sada imaju pet bodova više od Dortmunda i titulu će pokušati da osiguraju u preostala dva kola.

Izgledalo je da će Bayern već danas proslaviti titulu nakon što je Muller pogodio za 1:0 u šestoj minuti, ali gosti su uspjeli izjednačiti na konačnih 1:1 u 72. minuti preko Hahna.

Darmstadt je na svom terenu nakon preokreta poražen od Frankfurta (2:1). Strijelac za domaći tim bio je bh. reprezentativac Mario Vrančić koji je pogodio u 12. minuti. To je bio drugi gol u 20. nastupu Vrančića u Bundesligi ove sezone. Darmstadt je u 20. minuti imao i penal, ali je Wagner propustio udvostručiti vodstvo.

Gosti su uspjeli preokrenuti golovima Hasebea (56') i Aignera (83') i upisati veliku pobjedu u borbi za opstanak u kojoj se nalazi i Darmstadt.

Borussia Dortmund je na Signal Iduna Parku pregazila Wolfsburg (5:1). Strijelci za Milionere bili su Kagawa (7'), Ramos (9'), Reus (60') i Aubameyang (77' i 78'), dok je jedini gol za goste postigao Schurrle u 86. minuti.

Schalke je u gostima pobijedio Hannover (3:1). Gosti su poveli golom Choupo-Motinga u 11. minuti, ali je već u 20. minuti Sobiech stvari vratio na početak i izjednačio na 1:1. Do kraja poluvremena Schalke je stigao do novog vodstva od 2:1 preko Huntelaara u 45. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Schopf u 80. minuti.

Hoffenheim je kao domaćin slavio protiv Ingolstadta (2:1). Lex je u 17. minuti donio prednost gostima da bi u 37. minuti Uth izjednačio na 1:1. Hoffenheim je u 53. minuti imao šansu da golom iz penala dođe do preokreta, ali je Kramarićev udarac odbranio Nyland. Ipak, domaći tim je uspio slaviti nakon što je u 84. minuti pogodio Amiri.

Cijeli meč za domaći tim odigrao je bh. reprezentativac Ermin Bičakčić koji je danas upisao svoj 19. nastup za Hoffenheim u ovoj sezoni Bundeslige. Ovo je velika pobjeda za Hoffenheim koji je na pragu da osigura opstanak.

Mainz je na svom terenu remizirao protiv Hamburgera (0:0). Cijeli meč odigrao je bh. reprezentativac Emir Spahić koji je u 22. minuti dobio žuti karton. Ovo je bio njegov 24. ligaški nastup za HSV u ovoj sezoni.

Tabela: