Nogomet
8

Igrači Dortmunda se brukali pred Mourinhom u uspavanci u Berlinu, Hannover nastavio s porazima

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 20. kolu Bundeslige jedini meč bez golova viđen je u Berlinu, gdje je u veoma lošem susretu Hertha remizirala sa Dortmundom (0:0).

Gosti su tokom čitavog susreta bili bezidejni, dok je domaćin isključivo vodio računa o odbrani svog gola. Vedad Ibišević je igrao prvih 71 minutu susreta, kada ga je zamijenio Van den Bergh.

Zanimljivo, portugalski stručnjak Jose Mourinho je sa tribina u društvu čelnog čovjeka Milionera Hans-Joachima Watzkea pratio ovu predstavu koja je više ličila na uspavanku ngo na fudbalsku utakmicu.

Mourinho i Watzke (Foto: EPA)
Mourinho i Watzke (Foto: EPA)

Za razliku od Dortmunda, njihov najveći rival, Schalke, se lako obračunao sa Wolfsburgom. Golove u visokoj pobjedi od 3:0 postigli su Huntelaar (24.), Geis (35.) i Schopf (87.). Sead Kolašinac je odigrao čitav meč u pobjedničkoj ekipi.

Stuttgart je u Frankfurtu savladao Eintracht sa 4:2. Golove za Stuttgart su postigli Gentner (27.), Didavi (45+1.), Niedermeier (65.) i Kostić (penal, 76.), dok su za domaćina pogađali Meier (52.) i Huszti (90.). Zanimljivo, obje ekipe su susret završile sa igračem manje, nakon što su druge žute kartone ddobili Didavi (67.) i Zambrano (75.). Toni Šunjić je bio na klupi Stuttgarta.

Mainz je pogotkom Samerija iz 24. minute produžio agoniju domaćeg Hannovera, koji je već šesti meč zaredom poražen.

Jedini susret u kojem je viđen preokret je bio na duelu Ingolstadt - Augsburg. gosti su poveli u 14. minuti preko Stafylidisa, da bi ;atip u 59. i Hartmann u 85. minuti iz penala donijeli trijumf domaćinu.