Nogomet
5

Bundesliga: Bayern se namučio s Herthom, Borussia rutinski protiv Stuttgarta

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 31. kolu Bundeslige vodeći dvojac je zabilježio pobjede. Bayern je u veoma teškom meču savladao Herthu, dok je Borussia s lakoćom savladala Stuttgart.

Bayern je gostovao u Berlinu i morao se dobro namučiti za pobjedu. Hertha se dobro branila sve do 48. minute, kada je za pogodio Vidal. Potvrdu trijumfa Bavaraca donio je Costa u 79. minuti. Vedad Ibišević je u redovima Herthe igrao prvo poluvrijeme.

Dortmund je sa 3:0 slavio u Stuttgartu. Pogotke za Milionere su postigli Kagawa (21.), Pulišić (45.) i Mkhitaryan (56.). Toni Šunjić je susret odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Köln je pogocima Modestea iz 4. i 35. i Rissea iz 52. i 75. minute savladao Darmstadt. Gol za goste postigao je Gondorf u 12. minuti. Mario Vrančić je igrao do 79. minute u gostujućoj ekipi.

Wolfsburg je iznenađujuće poražen na svom terenu od Augsburga. Gosti su slavili sa 2:0 golovima Finnbogasona u 1. i Altintopa u 57. minuti.

Jedini meč koji je završen neriješenim rezultatom je viđen u Ingolstadtu, gdje je istoimeni domaćin igrao protiv Hannovera, a susret je završen rezultatom 2:2. Domaćin je poveo sa 2:0 golovima Moralesa (10.) i Hartmanna (25.), a gosti su do boda došli preko japanskog dua Sakai-Kiyotake. Oni su pogađali u 58. i 82. minuti meča.