Nogomet
6

Bičakčiću 90 minuta u remiju Werdera i Hoffenheima, novi nastup Ibiševića u porazu Herthe od Stuttgarta

Piše: O. T.
Foto: EPA
Stuttgartov Lukas Rupp (lijevo) u duelu protiv Marvina Plattenhardta iz Herthe (Foto: EPA)
U 21. kolu Bundeslige Vedad Ibišević je sa Herthom u gostima poražen od Stuttgarta (2:0), dok je Hoffenheim za koji nastupa Ermin Bičakčić kao gost remizirao sa Werderom iz Bremena (1:1). Wolfsburg je bez većih problema slavio protiv Ingolstadta (2:0), Dortmund je bio bolji od Hannovera (1:0), a Leverkusen je nakon preokreta upisao trijumf protiv Darmstadta u gostima (2:1).

Hertha još uvijek ne zna za pobjedu u drugom dijelu sezone. Nakon tri remija tim iz Berlina upisao je poraz, ali uprkos tome i dalje je na poziciji koja vodi u playoff za Ligu prvaka naredne sezone. Bh. reprezentativac Vedad Ibišević ponovo je zauzeo mjesto u početnoj postavi Herthe, a do gola je mogao u 37. minuti kada njegov udarac odlično brani Tyton.

Stuttgart je do pogotka stigao u 51. minuti kada pogađa Die, a konačnih 2:0 postavio je Kostić u 84. minuti. Tako je Stuttgart nastavio sjajnu formu i sada ima niz od sedam utakmica bez poraza u ligi, dok je Hertha upisala prvi poraz nakon šest utakmica. Ujedno, ovo je bio duel Ibiševića protiv tima s kojim ima važeći ugovor pošto je Vedator i dalje igrač Stuttgarta, a za Herthu nastupa kao posuđeni igrač.

Toni Šunjić nije ulazio na teren, te je cijeli meč proveo na klupi za rezervne igrače Stuttgarta.

U debiju najmlađeg trenera u historiji Bundeslige 28-godišnjeg Julian Nagelsmann, Hoffenheim je u gostima podijelio bodove sa Werderom iz Bremena. Gosti su poveli preko Kramarića u 10. minuti, a domaći tim je izjednačio preko posuđenog igrača Chelseaja Djilobodjija tri minute kasnije kada je lopta na putu ka golu promijenila smjer nakon što je pogodila nesretnog Ermina Bičakčića koji je odigrao cijeli meč. Do kraja utakmice Kramarić je dobio crveni karton tako da je tim Juliana Negelsmanna meč završio s deset igrača.

Bayer iz Leverkusena je nakon preokreta upisao gostujuću pobjedu protiv Darmstadta (2:1) čime je iskoristio poraz Herthe i zauzeo treću poziciju na tabeli. Domaći tim je poveo preko Wagnera u 28. minuti, a Apotekari su do pobjede stigli autogolom Sulua u 62. minuti i golom Brandta u 77. minuti. Povremeni bh. reprezentativac Damir Vrančić i član Darmstadta na teren je ušao u 69. minuti umjesto Rosenthala.

Dortmund je golom Mkhitaryana u 57. minuti slavio protiv Hannovera na Signal Iduna Parku, dok je Wolfsburg golovima Draxlera (29') i Knochea (39') slavio protiv Ingolstadta na svojoj Volkswagen Areni.

Tabela: