Nogomet
132

Reprezentativci Alžira poste tokom treninga, Halilhodžić nije sretan

Anadolija
Fudbaleri reprezentacije Alžira odluili su da tokom današnjih treninga upražnjavaju ramazanski post, ali još nisu donijeli odluku da li će postiti i sutra, kada u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu igraju protiv reprezentacije Njemačke.
Trening Pustinjskih lisica (Foto: Anadolija)
Trening Pustinjskih lisica (Foto: Anadolija)

Glasnogovornik alžirske reprezentacije Adil Haji je za AA kazao da su reprezentativci odlučni u prakticiranju jedne od temeljnih islamskih obaveza ramazanskog posta, ali da će odluku o sutrašnjem postu donijeti večeras.

Haji je istakao da selektor Alžira Vahid Halilhodžić ne vrši nikakav pritisak na igrače, ali da se lično ne slaže sa postom tokom treninga i utakmica.

Direktor Uprave za vjerska i vakufska pitanja Alžira Jelul Hijimi je ranije alžirskim reprezentativcima savjetovao da poste za vrijeme treninga i utakmica na Mundijalu u Brazilu kada nastupi ramazan.

Alžirski golgeter Islam Sulejmani je kazao da će utakmica osmine SP-a protiv Njemačke biti drugačija od svih ranijih utakmica i sa aspekta taktike i sa aspekta psihičkog pristupa igri.

Alžirski golgeter Islam Sulejmani (Foto: Anadolija)
Alžirski golgeter Islam Sulejmani (Foto: Anadolija)

Istakavši da su u reprezentaciji Alžira svi spremni za sutrašnji meč, Sulejmani je kazao da će dati sve od sebe da svojim navijačima prirede još jedno slavlje.

Na upit novinara AA o tome da li će alžirski reprezentativci postiti tokom meča sa Njemačkom, Sulejmani je kazao da je to individualna odluka svaakog igrača.

Reprezentacija Alžira koju sa klupe vodi iskusni bh. stručnjak Halilhodžić izborila je historijski plasman u osminu finala Mundijala. "Pustinjske lisice" su nastupile i na Mundijalima 1982., 1986. i 2010. godine.